Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A nagy verseny

2013.10.18

Záhony – Általános- és középiskolás diákok számára hirdetett esszéíró versenyt nemrégiben az Állatok Világnapja alkalmából a záhonyi művelődési ház.

 

A pályázóknak a legkedvesebb történetüket kellett papírra vetniük a kedvenc háziállatukról.

A középiskolás kategóriában a helyi Dr. Béres József Kollégium diákjai szerepeltek a legeredményesebben. Közülük az első helyezést Ember Katalin (Tiszamogyorós) érte el Kiss Klaudiát (Ajak) és Lukács Kingát (Nyírmada) megelőzve. Színvonalas dolgozatot készített még Barati Béla (Dombrád), Fodor Nikolett (Tiszamogyorós), Katona Dávid (Nyírtass), Orbán Béla Sándor (Anarcs) és Zsoldos Eszter (Kisvárda). A dobogós diákokat vásárlási utalvánnyal jutalmazták meg a szervezők.

A diákotthonban régi hagyományai vannak az állatbarát programoknak. Minden évben csoportosan ellátogatnak a nyíregyházi állatotthonba, ahova zsákos kutyatáplálékokat visznek magukkal, korábban pedig állatvédő napot is rendeztek az intézményben. Az országos természetvédelmi találkozók során rendszeresen természetismereti kiállítóhelyeket, állatfaj bemutató telepeket, vadrezervátumokat keresnek fel, tavasszal pedig több madárodút is telepítettek a tanoda udvarára.

Tancsik Róbert

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 34347
30 nap: 298
24 óra: 7