Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Koronásdaru-fiókák

2013.10.20

 

A parkban élő daru tenyészpár eddig is szép eredményekkel büszkélkedhetett, hiszen az elmúlt években egyszerre két-három fiókát neveltek fel. Az idei szaporulat azonban rekordnak számít, mivel négy utód kelt ki a tojásokból – közölte a sóstógyógyfürdői állatkert szerdán a honlapján.

A fiókák nemcsak méretüket, hanem színüket tekintve is jelentősen különböznek a felnőtt állatoktól: homokszínű tollazatuk pihés, fejükön még nincs tollkorona, amelyről a faj a nevét kapta.

Az aranyszínű fejdíszt viselő koronásdarvak talán a legimpozánsabb és leglátványosabb madarak a Nyíregyházi Állatparkban, a nász idején vad táncot lejtenek és harsányan kiáltoznak. A madarak nemcsak a táncban jeleskednek, de a gyermeknevelésből is mindketten kiveszik a részüket: a nemrég kikelt kicsinyeik előtt lépkedve csipegetnek, így tanítgatják őket a táplálékszerzés fortélyaira – olvasható a www.sostozoo.hu oldalon.

A szürkenyakú, vagy más néven déli koronásdarvak Kelet- és Dél-Afrika nyílt, szavannás területein őshonosak. Különösen folyók, vagy nagyobb állóvizek közelében érzik otthon magukat. Általában párban vagy kisebb családi közösségekben élnek, de időnként előfordul, hogy egy táplálékban gazdagabb területen 80-100 madár is csoportosul.

Koronásdaru-fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 34549
30 nap: 228
24 óra: 4